Over Stichting YOURIN2

Stichting YOURIN2 is in september 2018 opgericht door Esther Smeets, Iwan Haex (beide van WIJzer met je beperking) en Marjolijn Daverveld (Reëlle Communicatie).

Stichting YOURIN2 initieert, faciliteert en coördineert digitale en fysieke ontmoetingen voor mensen met bijvoorbeeld autisme, (jeugd)professionals in zorg en onderwijs, mantelzorgers, maatschappelijke partners, docenten en werkgevers. De stichting heeft als doel meer kennis rondom een thema (bijvoorbeeld autisme) bij elkaar te brengen en samen te komen tot krachtige samenwerkingen en innovatieve oplossingen binnen zorg, onderwijs, werk, wonen en vrijetijdsbesteding.

“We zien we een grote versnippering van hulpverlenende instanties en het is niet altijd duidelijk bij welke organisatie je met welke hulpvragen terecht kunt. Al blijft het altijd maatwerk, een behandeling zou meer effect hebben wanneer hulpverleners van verschillende instanties zouden samenwerken of kennis met elkaar delen,” (Esther Smeets, initiatiefneemster van YOURIN2)

Vinden, verbinden en delen

Stichting YOURIN2 zoekt de verbinding tussen ervaringsdeskundigen en professionals binnen zorg, onderwijs, werk, wonen en vrijetijdsbesteding en is ervan overtuigd dat je kunt groeien door samen te werken en kennis te delen. Digitale ontmoetingen vinden plaats binnen een speciaal ingerichte, veilige omgeving, waarin hulpvragen gesteld kunnen worden aan ervaringsdeskundige en professionals. Ook het delen van kennis op een  positieve wijze neemt hier een belangrijke plaats in.
Naast het digitaal ontmoeten kan men elkaar ook echt ontmoeten tijdens diverse bijeenkomsten. De ontmoetingen zijn een serie van diverse bijeenkomsten die worden georganiseerd voor en door professionals, mantelzorgers, ervaringsdeskundigen, maatschappelijke partners, docenten en werkgevers rondom een bepaald thema.
“Ook onderwijs heeft te maken met een diversiteit aan zorgvragen, maar weet hier niet altijd mee om te gaan. Door onderwijs en zorgprofessionals dichter tot elkaar te brengen en hen te laten leren van elkaars oplossingen kunnen kinderen en jongeren met bijvoorbeeld ASS beter geholpen worden en zich ontwikkelen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit geldt niet alleen voor het basisonderwijs, maar zeker ook voor het vervolgonderwijs. Soms maken kleine aanpassingen een groot verschil om de opleiding wel, of niet te kunnen volgen.” (Marjolijn Daverveld, Reëlle Communicatie)

Stichting YOURIN2 biedt een groot landelijk netwerk van professionals in zorg, onderwijs, werk, hulpmiddelen en vrije tijd. Het netwerk is in 2018 opgericht en telt inmiddels een paar honderden deelnemers.

Bij Stichting YOURIN2 bouwen we bruggen waar anderen beren zien en denken we grensoverschrijdend. Het is geen standaard type netwerk. Aangesloten leden helpen elkaar als mens verder en delen in een open setting vragen, worstelingen, missers en successen.

Persoonlijke ontwikkeling, elkaar vooruit helpen en nieuwe kansen creëren staan bij Stichting YOURIN2 centraal. Regelmatig organiseren we evenementen om op diverse onderwerpen nader tot elkaar te komen. Het gaat om het delen van ervaringen, zodat we met elkaar leren en elkaar handvatten geven om zelf mee aan de slag te gaan.

Samen de WIJste

Ons team

Linkedin
Linkedin

Vacature

Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op

Waarom lid worden?

Laat je verbazen en word ook lid!

Verbind je aan de juiste mensen, inhoud en kennis maar laat ook zien wat jij in huis hebt.  Door een profiel op het platform gecombineerd met een uitgebreid bedrijfsprofiel op onze zoeker worden jij en jouw organisatie uitstekend vindbaar op internet in Nederland en België en profiteer je ook van een hoge positie in Google, Bing en Yahoo.

aanmelden