WIJzer met verbindt – want samen zijn we de WIJste
Maar hoe werkt het?

In Nederland hebben veel mensen op een of andere manier te maken met een beperking. In hun privé-leven of binnen hun werk. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk genieten van het leven, ook als je zelf of binnen je gezin te maken hebt met een beperking. Dat gaat makkelijker als je mensen om je heen hebt die weten hoe jouw leven eruit ziet en die je raad kunnen geven. Dat kunnen professionals zijn, maar ook mensen die zelf een beperking hebben of hun familieleden. Wij zijn ervan overtuigd dat we van elkaar kunnen leren en elkaar met positiviteit vooruit kunnen helpen. Je kunt niet alle problemen en mogelijkheden in je eentje overzien en er is niet één persoon die een oplossing heeft voor al je problemen. Maar samen weten we een hele boel.

WIJzer met je beperking gelooft in de kracht van het delen van kennis. Door die kennis op een positieve wijze te delen inspireer je anderen om hun leven anders in te richten. Samen helpen we elkaar om het leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen en te werken aan een beter toekomst. Want samen zijn we de WIJste.

Samen.wijzermetjebeperking.nl is het eerste online zorgplatform voor en door mensen met een beperking. Hier tref je mensen met soortgelijke uitdagingen, expertise of gedeelde passie. Op ons platform inspireer en help je elkaar en creëren we een veilig omgeving waarin alle vragen gesteld kunnen worden.

Wat is de meerwaarde van ons platform?
Binnen de diverse communities ontmoet je gelijkgezinden en professionals. Door kennis en positieve ervaringen van anderen tot je te nemen vergroot je je eigen zelfredzaamheid. Hierdoor kunnen problemen misschien al eerder aangepakt of opgelost worden. Indirect werken we op deze manier aan het terugdringen van de problematiek en de lange wachtlijsten. Dit doen we in een veilige en beschermde omgeving, waarbij we rekening houden met de privacy van eenieder.

Wat biedt het portaal jou?

Als professional:

 • Laat zien wie je bent en welke expertise je in huis hebt.
 • Wordt ambassadeur van jezelf en/of jouw organisatie.
 • Kom met je persoonlijke profiel rechtstreeks in contact met bestaande of nieuwe relaties.
 • Deel jouw evenementen met ons.
 • Leg contact met ander professionals, inspireer, informeer en co creëer nieuwe diensten.
 • Draag actief bij aan het terugdringen van de problematiek en wachtlijsten.

Als hulpvragende:

 • Leer van oplossingen en ervaringen van anderen.
 • Deel jouw verhaal op een positieve wijze.
 • Stel jouw vraag rechtstreeks aan professionals en gelijkgestemden.
 • Bezoek de uitgebreide kennisbibliotheek met boeken, films, apps, whitepapers enz.
 • Kom met je persoonlijke profiel rechtstreeks in contact met andere leden van de diverse communities.
 • Met de handiger zoekfunctie zoek je makkelijk op een onderwerp.
 • Schrijf je in voor evenementen via de evenementenkalender.


Hoe kun je meedoen?
Binnen de WIJzer met-community kennen we twee soorten profielen:

 • Persoonlijk profiel
  Dit is iemand die op persoonlijke titel deelneemt aan het platform, bijvoorbeeld iemand die zelf een beperking heeft, mantelzorger, familielid, vrijwilliger en niet gekoppeld is aan een organisatie.
 • Bedrijfsprofiel
  Dit is iemand die als professional deelneemt aan het platform en verbonden is aan een organisatie. Dat kan zijn als werknemer of als zelfstandige. Dit profiel is altijd gekoppeld aan een uitgebreide bedrijfsvermelding op het portaal en op de zoeker van  www.wijzermetjebeperking.nl.

Wat is het verschil?
Elk lid heeft een persoonlijk profiel en is persoonlijk te benaderen. Ieder lid kan deelnemen aan diverse communities, vragen stellen, antwoord geven, een blog plaatsen en inschrijven voor een evenement. Personen met een bedrijfsprofiel hebben een koppeling naar een uitgebreide bedrijfsvermelding op de zoeker van de website www.wijzermetjebeperking.nl en op het platform. Hieraan kunnen ook andere collega’s gekoppeld worden. Tevens is het mogelijk om evenementen of andere interessante informatie in te bibliotheek te plaatsen en te koppelen aan dit bedrijfsprofiel.

Als zorgprofessional profiteren van professionele marketing en publiciteit?
Plaats jouw organisatie op het zorgplatform en laat je zien en horen!
Maak HIER een account aan.

Deze mensen gingen je voor

Ontmoet hen op ons portaal

Mieke Touwen
Mieke TouwenErvaringsdeskundige
Mieke Touwen, moeder van de tweeling Bas en Tim, richtte een lotgenotengroep op in het Zuiden van het land om ouders van zieke kinderen bij te staan.
Pascal Van IJzendoorn
Pascal Van IJzendoornAuteur
Pascal van IJzendoorn kreeg op zijn 32e de diagnose ASS. Hij schreef het boek Help, ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist.
Esther Kant
Esther KantBlogger, auteur, moeder
Esther Kant is een veelzijdige bezige bij. Moeder van een “bijzonder kind”, lerares, blogger, auteur en eigenaresse van ‘Bureautje van niks’.
Doe mee

Ook deel uitmaken van onze community?

Heb je zelf een beperking, ben je ouder, familie, vriend, hulpverlener, professional, leraar, ondernemer of werkgever en/of heb je te maken met deze doelgroep? Wil je hiervan leren of wil je actief bijdragen? Meld je dan aan voor één van onze community. Samen zijn we de WIJste.

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.

Ga naar community
Mail ons